Лавров вибухнув погрозами на адресу французьких інструкторів

Міністр закордонних справ країни-агресора Росії Сергій Лавров заявив, що військові інструктори із Франції вже перебувають в Україні. Також він назвав їх «законною ціллю» для армії РФ

Міністр закордонних справ країни-агресора Росії Сергій Лавров заявив, що він має у своєму розпорядженні факти, які дають підстави припустити, що французькі військові інструктори вже працюють в Україні.

При цьому міністр країни-агресора назвав французьких інструкторів "законною ціллю".

"Ким би вони не значилися - військовослужбовцями ЗС Франції або були б просто найманцями, вони є абсолютно законною ціллю для наших ЗС",
- заявив Лавров.

Крім того, Лавров прокоментував Глобальний саміт миру, який має відбутися у Швейцарії 15-16 липня. За його словами, завдання цього саміту в тому, щоб "спробувати втримати антиросійський блок, що розвалюється".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив , що будь-які іноземні інструктори, які працюватимуть в Україні, не матимуть імунітету від російських ракет.

Крім того, відомо, що минулого тижня народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що військові інструктори із Франції вже прямують до України. Перед цим Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що підписав усі необхідні накази, які спрощують роботу французьких інструкторів в Україні.

При цьому французькі ЗМІ повідомляли, що, ймовірно, спочатку в Україну прибуде невелика група інструкторів, яка вивчить ситуацію на місці. Після цього в країну буде спрямовано масштабнішу місію.

Проте не всі країни Європейського Союзу підтримали ініціативу Франції. Наприклад, у Німеччині заявили, що вони не відправлять своїх військових до України навіть із навчальною місією, оскільки вважають, що ризики від цієї операції переважатимуть над потенційними вигодами.