Лавров відреагував на можливу присутність західних військ в Україні у майбутньому

З'явилась реакція очільник МЗС РФ Сергія Лаврова на те, що у майбутньому в Україну будуть відправлені іноземні війська для війни проти Росії.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров прокоментував можливість українських партнерів відправити свої війська на територію України. За його словами, Росія готова до присутності іноземних військ в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров під час консультацій у Раді Федерації заявив, що Кремль готовий до того, аби вести військові дії на території України проти іноземних військ.

"Якщо Захід хоче битися на полі бою в ситуації навколо України, то Москва до цього готова", - сказав Лавров.

Також Лавров заявив, що Кремль готовий до мирних переговорів, проте Україна має віддати окуповані території Росії.

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон заявив про можливість відправити іноземні війська в Україну. За його словами, це можливо при дотриманні кількох умов, зокрема прориву російських сил в Україні, а також запиту про допомогу від української влади. Прем'єр-міністрка Литви Інгрід Шимоніте оголосила, що отримала дозвіл від уряду щодо відправки литовських солдатів в Україну, однак для цього потрібний запит від президента Володимира Зеленського.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на сайті президента 7 травня з'явилась петиція з закликом до Володимира Зеленського прийняти рішення та дозволити іноземним військам ввійти в Україну для протистояння російській агресії. За кілька днів петиція отримала понад 3 тис. голосів.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на петицію з дозволом ввести іноземні війська в Україну. Речник Кремля Дмитрій Пєсков вказав, що це "небезпечно".