Лавров заговорив про "поразку Росії на полі бою"

Сергій Лавров заявив, що Захід "не дозволяє" Україні вести переговори з Росією

Росія дуже хоче знову продемонструвати світові, що вона готова домовлятися з Україною та за столом переговорів припиняти війну. Саме тому практично щодня від спікерів Кремля звучать заяви про те, що Україна йде у відмовну, коли йдеться про переговори. Так, глава МЗС Росії Сергій Ларов заявив, що Україна не готова продовжувати переговори з Росією, нібито через вказівки Заходу. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву Лавров зробив в інтерв'ю боснійсько-сербській телерадіокомпанії "Радіо та телебачення Республіки Сербської".

Цікаво, що Сергій Лавров навіть виділив ті країни на Заході, які нібито мають основний вплив на Україну та наполягають на її переговорах з Росією. Мова, звичайно ж, про Велику Британію та США.

При цьому російський дипломат також визнав, що Росія зазнає поразки у війні проти України на полі бою. Сергій Лавров заявив, що не лише Україна, а й ЄС, і НАТО опинилися фактично у заручниках ситуації. Вони залежать від рішень "англо-саксонського колективу". Українці ж виконують роль зі стримування Росії, їхнє завдання – завдати Росії поразки на полі бою.

Сергій Лавров поскаржився на Україну, яка два місяці тому виявляла інтерес до переговорів. А тепер раптом охолола і відмовляється йти на поступки Росії і взагалі про щось говорити.

Читайте також на порталі "Коментарі" - кого в ЄС ми вже втратили : експерти розповіли, як Україні розбудити "утомлену" Європу – як додавити росію у війні.