Лавров заявив, що в Києві 23 серпня відбудеться неонацистський шабаш

Глава МЗС Росії Сергій Лавров назвав зустріч «Кримської платформи», яку ініціювала Україна, шабашем

Глава МЗС Росії Сергій Лавров назвав установчий саміт "Кримської платформи" шабашем. Як інформує видання "Коментарі", таку думку головний російський дипломат зробив в ході зустрічі з учасниками арт-кластеру "Таврида", пише ТАСС.

За словами Лаврова, саміт потрібний Заходу, щоб там в черговий раз захоплюватися і вихолощувати "неонацистські настрої" влади України. Сергій Лавров зазначив, що спочатку "переворот" в Україні відбувся з дозволу і схвалення Заходу, а тепер зі схвалення Заходу в Україні відбудеться саміт, на якому знову будуть звучати расистські заяви. Перший саміт "Кримської платформи" відбудеться 23 серпня у Києві. В установчому саміті братимуть участь перші особи держав.

Зазначимо, портал "Коментарі" раніше повідомляв, що в російському МЗС вже публічно попередили ті держави, які підтвердили свою участь у саміті "Кримської платформи", що в разі приїзду їх представників до Києва на саміт їм варто чекати включення в список недружніх до Росії країн. Також в МЗС Росії адресували загрози до представників держав-учасників "Кримської платформи". Їм Москва може заборонити в'їзд в РФ, а також заморозити всі активи, які є на території Росії. Загалом у Росії вважають саміт "Кримської платформи" провокацією, спрямованою проти територіальної цілісності Росії.

Також читайте на порталі "Коментарі" - голова МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що Москва не припиняє спроб усіма можливими способами перешкодити проведенню саміту "Кримської платформи". У хід йдуть як залякування, так і відверті погрози.