Медведчук капостить Зеленському з Росії: відправив звернення до ОБСЄ

Медведчук вважає, що Зеленський «узурпував владу» в Україні

Колишній український політик, якого звинувачували у державній зраді, кум диктатора Путіна Віктор Медведчук як лідер руху "Інша Україна" звернувся до ОБСЄ щодо повноважень президента Володимира Зеленського.

Зокрема, рух закликав скликати засідання Ради ОБСЄ для розгляду фактів "узурпації влади" Володимиром Зеленським та його легітимності.

"У зверненні голові постійної Ради Організації з безпеки та співробітництва в Європі Яну Боргу міститься заклик скликати розширене засідання постійної ради для розгляду вказаних у зверненні фактів узурпації Зеленським", - сказав Медведчук.

Також кум Путіна, якого видали Росії в рамках обміну, зазначив, що у зверненні вказуються факти "дискримінації громадян" України за ознаками мови, релігії, політичних переконань та називаються методи боротьби з опозицією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що фейк про нібито нелегітимність Володимира Зеленського в Росії розповсюджують на найвищому рівні. Наприклад, речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявляв, що Зеленський з юридичної точки зору втратив свою легітимність, проте західні країни не хочуть вникати в такі нюанси для переговорного процесу з Україною.

Крім того, наприкінці травня сам диктатор Путін заявив , що Володимира Зеленського, швидше за все, більше не можна вважати легітимним президентом України. За його словами, нібито з рок повноважень Зеленського минув 20 травня, а нові вибори скасували через воєнний стан. При цьому Путін навіть вигадав легенду про те , що нібито в українському законодавстві передбачено, що влада має перейти до спікера Ради. У Москві вважають важливим це питання, оскільки лише з легітимною владою можна підписати мирні угоди.