Медведчук звернувся до НАБУ та ДБР із заявою: що вимагає

Медведчук та його організація «Інша Україна» вимагають, щоб НАБУ та ДБР зайнялися питанням «узурпації влади» в Україні

Рух "Інша Україна", який очолює кум Путіна Віктор Медведчук, вимагає відкрити кримінальну справу проти президента Володимира Зеленського за "узурпацію влади та геноцид". Про це зокрема, заявив особисто Медведчук, якого в Україні звинувачували у державній зраді та видали по обміну Росії.

За його словами, "Інша Україна" звернулося до Національного антикорупційного бюро України та Державного бюро розслідувань України із "законними вимогами" розпочати проти Володимира Зеленського, голови офісу українського лідера Андрія Єрмака, спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука та інших, кримінальні розслідування з подальшою передачею їх у суд.

Медведчук, який зараз перебуває в Росії, заявив, що звернення пов'язані з тим, що "злочинний режим Зеленського незаконно захопив владу в країні, проводить геноцид українського народу, зневажає права та свободи громадян, тим самим знищивши українську державність та суверенітет".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 6 серпня "Інша Україна" та Медведчук закликали скликати засідання Ради ОБСЄ для розгляду фактів "узурпації" влади Володимиром Зеленським та його легітимності. Також кум Путіна, якого видали Росії в рамках обміну, зазначив, що у зверненні вказуються факти "дискримінації громадян" України за ознаками мови, релігії, політичних переконань та називаються методи боротьби з опозицією.

Портал "Коментарі" також розповідав, що фейк про нібито нелегітимність Володимира Зеленського в Росії поширюють на найвищому рівні. Наприклад, речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявляв, що Зеленський з юридичної точки зору втратив свою легітимність, проте західні країни не хочуть вникати в такі нюанси для переговорного процесу з Україною.