Медведєв жорсткими словами реагує на результати виборів до Європарламенту

З'явилась реакція Дмитрія Медведєва на поразку на виборах до Європарламенту канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона.

З 6 по 9 червня у 27 країнах ЄС пройшли вибори до Європейського парламенту. Попри втрату невеликої кількості голосів, проукраїнська більшість збережеться в Європарламенті. На ці результати виборів в ЄС відреагував колишній президент РФ Дмитрій Медведєв.

Дмитрій Медведєв накинувся з критикою на президента Франції Еммануеля Макрона та канцлера Німеччини Олафа Шольца, партії яких втратили лідируючі позиції під час голосування до Європарламенту. За словами заступника секретаря Радбезу РФ обом політикам "час на пенсію".

"Ну-ну, шановні ніхто Макрон і Шольц, ви бачили результати виборів до Європарламенту? Вони є відображенням вашої бездарної політики підтримки бандерівської влади в Україні ціною власних громадян, вашої ідіотської економічної та міграційної політики!", - пише Медведєв в соціальній мережі X.

Згідно з попередніми результатами виборів до Європарламенту партія президента Франції Емманюеля Макрона отримала 15% голосів, що майже удвічі менше за кількість голосів, які здобула партія його головної конкурентки проросійської Марін Ле Пен. Як наслідок Макрон оголосив про розпуск парламенту.

Партія Олафа Шольца фінішувала третьою з 14% голосів, поступившись головній опозиційній партії Німеччині ХДС/ХСС та крайній правій "Альтернатива для Німеччини", яка набрала 15% голосів.

Хоч Медведєв критикує Шольца та Макрона за політику щодо України, проте проукраїнська коаліція, яка складається з Європейської народної партії, S&D та партії "Відновлення" отримала на виборах 403 місць з 705 у Європарламенті. Це означає, що цих голосів достатньо, що б утворити проукраїнську більшість на чолі з Урсулою фон дер Ляєн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати виборів до Європарламенту та що від них очікувати Україні.

Також "Коментарі" писали про опитування щодо того, чи потрібно Україні бути членом ЄС.