Головна Новини Світ Росія Міжнародна правозахисна організація позбавила Навального статусу в'язня совісті
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародна правозахисна організація позбавила Навального статусу в'язня совісті

У той же час в Amnesty International підкреслили, що Навального і далі вважають укладеним з політичних мотивів і вимагають його звільнення

25 лютого 2021, 02:31
Поділіться публікацією:

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International позбавила ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального статусу в'язня совісті, який присвоїла йому 17 січня. Про це організація повідомила у відповідь на запит "Радіо Свобода".

Міжнародна правозахисна організація позбавила Навального статусу в'язня совісті

Олексій Навальний (фото з відкритих джерел)

Таке рішення правозахисники взяли через його минулих заяв, в яких, на думку організації, містилися заклики до насильства і дискримінації, а також "мова ненависті".

"Деякі з цих коментарів, які Навальний так публічно і не засудив, досягають рівня пропаганди ненависті, що суперечить визначенню в'язня совісті від Amnesty International", — пояснив заступник директора відділення Amnesty International у справах Європи і Центральної Азії Денис Кривошеєв.

Водночас в Amnesty International підкреслили, що Навального і далі вважають укладеним з політичних мотивів і вимагають його звільнення.

Нагадаємо, і Відомо російський письменник Борис Акунін, який живе у Великобританії розповів про те, коли опозиціонер Олексій Навальний опиниться на волі. За словами Акуніна, Навальний вийде на свободу тоді, коли на свободу вийде вся Росія. Він зазначив, що тепер це остаточно стало ясно. Письменник сказав, що не знає, ким треба бути, щоб не відчувати повагу до Навального і нагадав його останнє слово в суді.

Тоді Навальний сказав що потрібно не боятися і підтримувати людей, які домагаються правди. Також в суді Навальний сказав про те, що не потрібно сприяти брехні і не робити світ навколо себе гірше. Опозиціонер сказав, що в цьому є ризик, однак все життя є ризиком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини