Міністр оборони РФ Бєлоусов пояснив, що для Росії означає СВО

Очільник Міноборони РФ Андрій Бєлоусов дав ще одне пояснення, чому Росія почала війну в Україні.

Міністр оборони Росії Андрій Бєлоусов заявив, що основна суть "спеціальної військової операції" полягає у протистоянні Росії з колективним Заходом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Очільник Міноборони РФ Андрій Бєлоусов виступив на російському форумі "Армія-2024" зробивши кілька заяв про війну в Україні та пояснив, що для Росії означає "спеціальна військова операція". За його словами Росія почала неспровоковане вторгнення в Україну через домінування США на світовій арені.

"По суті, це - збройне протистояння Росії та колективного Заходу. Це збройне протистояння викликане бажанням США та їхніх союзників зберегти своє домінування, не допустити побудови нового багатополярного та рівноправного світопорядку", - сказав Бєлоусов.

Свою промову міністр оборони Росії продовжив заявами про чотири фактори на які має покладатись російська армія для досягнення успіху у війні в Україні: забезпечення війська РФ найновішим озброєнням, застосування нових тактичних прийомів на війні, покращення військової підготовки та ефективність управління, зокрема з залученням штучного інтелекту.

Нагадаємо, що керівництво Росії постійно вказує на різні цілі війни в Україні - від денацифікації та демілітаризації до спроби окупувати та повністю знищити Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов обговорив з очільником Пентагону Ллойдом Остіном війну в Україні під час першої телефонної розмови.

Також "Коментарі" писали, що в одній з таких телефонних розмов Остіна та Бєлоусова, російський міністр розповів про плани України ліквідувати російського диктатора Володимира Путіна. За заявами російського дипломата, США зателефонували Україні і закликали зупинити спробу вбивства очільника Кремля.