Головна Новини Світ Росія Українські спецслужби готували вбивство Путіна: що пішло не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські спецслужби готували вбивство Путіна: що пішло не так

Російський дипломат Сергій Рябков вважає, що Україна планувала вбивство Путіна, але ці плани зупинили США.

6 серпня 2024, 08:33 comments7149
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що через можливість українських спецслужб організувати спробу вбивства Путіна, міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов зателефонував керівнику Пентагона Ллойду Остіну. За словами Рябкова, розмова обох міністрів мала допомогти уникнути ескалації.

Українські спецслужби готували вбивство Путіна: що пішло не так

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Сергій Рябков в ефірі телеканалу "Россия 1" розповів, що російський міністр оборони Андрій Бєлоусов особисто дзвонив міністру оборони США Ллойду Остіну. Основна тема розмови стосувалась можливої спецоперації українських спецслужб, яка була запланована для ліквідації російського диктатора Володимира Путіна 28 червня – у  "День ВМФ" РФ. Тоді Путін виступав на параді в Санкт-Петербурзі разом з Бєлоусовим.

Однак, за словами Рябкова, "сигнал нашого військового керівництва та міністра оборони американському колезі, мабуть, мав вплив". Російський дипломат вважає, що розповів, що Ллойд Остін був здивований інформацією почутою з Москви, але поставився до неї серйозно. Після цього Вашингтон нібито попросив Київ не робити заплановані речі щодо Путіна.

Цю інформацію також підтверджує видання New York Times посилаючись на трьох неназваних посадовців США, які стверджують, що Бєлоусов розповів Остіну про підготовку українських спецслужб до "таємничої операції". Американське видання зазначило, що досі незрозуміло, чи справді Україна планувала саме ту операцію про яку говорив Бєлоусов. За його словами, якби Україна реалізувала свій план, то це мало призвести до "некерованого конфлікту" між США та Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "День ВМФ" РФ мав стати демонстрацією російської сили, але правда виявилася зовсім іншою.

Також "Коментарі" писали про те, що Путін вигадав новий план, як зупинити допомогу Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини