Міністра оборони США запросили на парад Перемоги до Москви

Перенесений через коронавірус парад Перемоги в Москві перенесли на 24 червня

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу запросив міністра оборони США Марка Еспера на військовий парад, який пройде в Москві 24 червня. Про це повідомляє видання "Радіо Свобода", посилаючись на прес-службу російського Міноборони.

Так, повідомляється, що Шойгу запросив Еспера на парад під час телефонної розмови, що відбулася між ними вчора, 2 червня. Однак прес-служба Міноборони РФ не вказує, чи прийняв Еспер запрошення від російського колеги.

У той же час сторони говорили про контроль над озброєннями, співробітництво у боротьбі з епідемією коронавіруса, ситуацію в Сирії і Афганістані.

Зазначимо, що військовий парад на Червоній площі в Москві планують провести 24 червня в честь 75-ї річниці поразки нацистської Німеччини у Другій світовій війні. Росія традиційно проводить парад 9 травня, але грандіозне святкування перенесли через пандемії коронавіруса.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Росії Володимир Путін підписав указ, який збільшив перелік обставин, в яких Москва може застосувати ядерну зброю у відповідь на зовнішню атаку.