Миру недостатньо. Прем’єр Болгарії сказав, як треба покарати Росію

Болгарія підтримує формулу миру президента Володимира Зеленського, про це к Києві повідомив прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков. Він підкреслив, що Росія має бути покарана за свою агресія, передає портал «Коментарі»

Денков підкреслив, що Болгарія є готовою щодо співпраці не тільки по формулі миру, а й готова працювати в рамках міжнародної коаліції для повернення українських дітей, яких депортувала країна-агресор Росія.

При цьому прем’єр Болгарії відзначив, що в Україні має бути встановлено справедливий мир, який базуватиметься на принципах ООН. Разом з тим він додав, що російська агресія не може завершитися просто встановленням миру.

"Одного дня має відбутися трибунал для відновлення справедливості. І я закликаю міжнародну спільноту, щоб цей день якомога швидше настав"
, - сказав болгарський прем’єр.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна уже навесні має намір організувати у Швейцарії саміт миру, щоби обговорити шляхи виходу із кризи, яку спричинила Росія своєю невмотивованою агресією щодо України. Саміт мають намір провести у Швейцарії. На нього планують запросити понад 160 країн. Разом з тим, як підкреслив голова Офісу президента Андрій Єрмак на першу зустріч точно не покличуть Росію. Її можуть запросити лише тоді, коли буде обговорено план, щоби поставити країну-агресора до відома.

Разом з тим, речник російського президента Дмитро Пєсков відзначив, що ідея проведення будь-яких обговорень миру без РФ є просто "сміховинною". Він підтвердив, що ніхто не виходив з РФ на контакт із приводу того, чи готова Росія приймати участь в обгорнені миру в Україні.

При цьому президент Володимир Зеленський підкреслив, що тільки Україна може пропонувати свої ідеї миру в країні, оскільки саме вона потерпає від невмотивованої агресії Росії.