Головна Новини Світ Росія Стала відома реакція Кремля на саміт миру, який має відбутися у Швейцарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома реакція Кремля на саміт миру, який має відбутися у Швейцарії

Речник російського президента Дмитро Пєсков прокоментував ідею президента Володимира Зеленського уже навесні провести саміт миру, проте без участі Росії. За його словами, така ідея є «сміховинною»

26 лютого 2024, 16:40 comments1106
Поділіться публікацією:

Дмитро Пєсков розкритикував будь-який формат проведення переговорів щодо миру в Україні без участі Росії. На брифінгу в Кремлі він назвав пропозицію президента Володимира Зеленського провести саміт миру у Швейцарі "женевським форматом".

Стала відома реакція Кремля на саміт миру, який має відбутися у Швейцарії

Дмитро Пєсков

За його словами, ідея обговорювати мирний план без часті Росії є "сміховинною".

Окрім того, речник російського диктатора підкреслив, що у Росії ні з ким не було контактів із приводу участі у саміті миру, на якому мають обговорювати формулу миру президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав правильною ідеєю посилюватися не тільки на полі бою, а і на міжнародній арені. За його словам, Україна категорично проти того, щоб будь-які країни нав’язували їй своє бачення миру. Саме тому, Україна має свою формулу, яку і готова презентувати партнерам, та обговорювати її. Зеленський припустив, що саміт миру може відбутися навесні у Швейцарії.

Окрім того, як повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, Україна планує запросити у Швейцарію для обговорення формули миру понад 160 країн. Разом з тим, він додав, що на першому засіданні точно не буде Росії. При цьому Єрмак припустив, що країну-агресора можуть запросити на саміт після того, як буде створено план подолання криз, які створені війною, щоби ознайомити її із цим планом, який розроблятимуть не кулуарно, а відкрито.

Портал "Коментарі" повідомляв, що українська влада прагне провести в березні саміт за участю світових лідерів, на якому обговорюватиметься формула миру, яку запропонував Володимир Зеленський. Водночас, як пише видання Bloomberg, через відсутність кворуму саміт, ймовірно, перенесуть на квітень або травень.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини