Моді закликав Путіна зупинити війну: подробиці

Прем'єр-міністр Індії заявив російському диктатору про необхідність припинити війну в Україні

Війна Росії та України має закінчитися миром, заявив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на переговорах з диктатором РФ Володимиром Путіним на саміті БРІКС у Казані.

"Щодо триваючого конфлікту між Росією та Україною: ми регулярно перебуваємо в контакті. Як я сказав раніше, ми вважаємо, що проблеми мають вирішуватися мирними способами. Індія повністю підтримує якнайшвидше встановлення миру і стабільності. У всіх наших зусиллях ми віддаємо пріоритетне значення людству та готові надати будь-яке можливе сприяння в майбутньому", - заяви Нарендра Моді.

Як відомо, раніше Путін припустив, що посередниками в мирних переговорах можуть стати Китай, Індія або Бразилія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея може перекинути в Україну військових із Сил спеціальних операцій (SOF). Як пише британська газета The Telegraph, північнокорейські війська SOF є "одним із найсекретніших підрозділів такого роду у світі". Видання зазначає, що у доповідях західних аналітиків SOF називають "висококваліфікованими військами, оснащеними найкращим спорядженням, доступним для небезпечних, але важливих місій".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що командування ЗСУ визнало, що темпи мобілізації в Україні пішли на спад. Станом на сьогоднішній день середня чисельність одночасної підготовки новобранців української армії у навчальних центрах становить близько 20 тисяч осіб, повідомив представник Генштабу ЗСУ Василь Румак. За його словами, ще кілька місяців тому кількість мобілізованих, які одночасно навчалися, сягала майже 35 тисяч.