На тлі подій у Курській області МЗС РФ накинулося на Захід зі звинуваченнями

У Росії звинуватили Захід у тому, що він ніяк не реагує на «злочини» ЗСУ у Курській області

Як заявила речник МЗС країни-агресора Росії Марія Захарова, Україна своїми діями в Курській області хоче посіяти паніку та показати подобу активності на тлі "провалів на фронті".

При цьому Захарова звернулася до міжнародної спільноти та закликала її не залишатися осторонь та засудити дії України.

"Усі ці злочини відбуваються на тлі мовчання Заходу, який продовжує покривати своїх маріонеток. Все це лише зміцнює почуття безкарності українських неонацистів", - заявила Захарова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що, за словами російського опозиціонера Іллі Пономарьова, увійшли до Курської області саме українські регулярні війська, а не РДК. За його словами, якщо російські добровольці там і є, то виконують допоміжну функцію.

При цьому військові вказують на цікавий момент, що операцію на Курщині демонстративно проводять саме українські військові. Вони називають Путіна "мертвим", тому що всі від нього чекають на рішення, а їх немає. "Вся його держава чекає на команди, а команди не йдуть не йдуть. Це потрібно пояснювати всім, хто боїться Росії. Це було очевидно ще минулого року, а зараз знову видно", — кажуть військові.

Крім того, як стало відомо , одна з найбільших газорозподільних станцій у Європі Суджа – перейшли під контроль ЗСУ. "Чому схвилювалися воєнкори зрозуміло. Через цю станцію проходить 15 мільярдів кубометрів газу на рік", – зазначив народний депутат Олексій Гончаренко.

Також " Коментарі" розповідали, що операція ЗСУ має кілька цілей. Серед них відтягнути ворожі війська з фронту в Україні. Також кажуть, що, можливо, українські військові хочуть захопити Курську АЕС. Росіяни навіть із цього приводу почали отримувати попередження. Утім, у РФ вже заявили, що нібито військові, які зайшли в Курську область, не мають на це сил і коштів.