Наслідки будуть згубні. Чого РФ очікувати від наступу ЗСУ на Курщині

ЗСУ перехопили ініціативу на полі бою

ЗСУ нав'язали російським загарбникам свою ініціативу, відкривши у Курській області новий фронт, заявив секретар комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко.

"Варіантів розвитку дій ЗСУ на Курщині може бути декілька. По-перше, ми можемо продовжувати наступ. Це залежить від наших резервів, можливостей, а також від того, як ворог буде перекидати свої резерви. Противник перекидає потроху, але все одно у нього ще немає можливості зупинити фронт. Головне – ми просуваємося, розширюємо плацдарм. Відповідно, перший варіант – ми можемо далі просуватися. Другий варіант – ми зупиняємося, закопуємося, робимо лінії оборони та тримаємо їх", - прокоментував Роман Костенко.

За словами полковника СБУ, мета Курської операції полягає у тому, що ЗСУ нав'язали свої дії противнику на іншому напрямку, що дуже важливо на війні.

"Це взагалі змінює хід війни. Росії потрібно тепер буде прилаштовуватися. Бачимо, що у росіян у пріоритеті залишається Донецька область замість своїх земель. Але наслідки Курської операції ще попереду, і вони будуть згубні для РФ", - підкреслив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що рейтинг схвалення і довіри до Володимира Путіна у Росії рекордно обвалився через Курську операцію ЗСУ, свідчать результати опитування держслужби ВЦВГД. Зазначається, що такого сильного тижневого падіння соцслужба не фіксувала за весь час російського вторгнення в Україну. Результати опитування показали, що рейтинг схвалення дій російського диктатора з 12 до 18 серпня впав на 3,5% порівняно з попереднім тижнем та досяг 73,6%. Рівень довіри до Володимира Путіна за цей же період знизився на 2,6% — до 78,2%.