Головна Новини Світ Росія Курська операція обвалила рейтинг Путіна: результати соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Курська операція обвалила рейтинг Путіна: результати соцопитування

Після наступу ЗСУ на Курську область рейтинг російського диктатора різко впав

23 серпня 2024, 23:58
Поділіться публікацією:

Рейтинг схвалення і довіри до Володимира Путіна у Росії рекордно обвалився через Курську операцію ЗСУ, свідчать результати опитування держслужби ВЦВГД. Зазначається, що такого сильного тижневого падіння соцслужба не фіксувала за весь час російського вторгнення в Україну.

Курська операція обвалила рейтинг Путіна: результати соцопитування

Рейтинг Путіна різко впав. Фото з відкритих джерел

Результати опитування показали, що рейтинг схвалення дій російського диктатора з 12 до 18 серпня впав на 3,5% порівняно з попереднім тижнем та досяг 73,6%.  Рівень довіри до Володимира Путіна за цей же період знизився на 2,6% — до 78,2%.  Настільки різкого падіння показників не було з початку війни РФ проти України.

У соцслужбі відзначили, схвалення діяльності російського диктатора падало нижче 73,6% в червні 2023 року після заколоту Євгена Пригожина та досягло значення 72,6%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головна причина успіхів РФ на Покровському напрямку — виснаження і брак бійців у ЗСУ. Про це виданню The Economist розповіли українські військові. За їхніми словами, є й інші причини успіхів росіян — перевага РФ у снарядах, російська тактика невеликих піхотних атак, КАБи, нові типи радіоелектронної боротьби, що застосовуються Росією, та "ідіотські" накази командування. Полковник Павло Федосенко розповів виданню, що першочергова причина – це все ж таки брак людей, які "не зроблені зі сталі".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ сповільнили наступальні дії у Курській області, на цьому напрямку настала стратегічна стабільність, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "На Курському напрямку настав час стратегічної стабільності. На рівні бригад йдуть бої за окремі населені пункти, але українці все ж бережуть сили та не повторюють практики цікавих, але безглуздих штурмів в стилі великого контрнаступу", — наголосив Микола Мельник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини