Навальний розповів, хто дав команду отруїти його "Новачком"

Російський політик має намір повернутися в Росію і запевнив, що навіть після отруєння нікого не боїться

Російський опозиційний політик Олексій Навальний, який відновлюється після отруєння хімічною зброєю "Новачок", різко висловився про те, хто може стояти за замахом на його життя. Про це Навальний розповів в інтерв'ю Der Spiegel.

Навальний переконаний: за злочином стоїть ніхто інший, як президент РФ Володимир Путін. Мовляв, він особисто міг дати команду отруїти ідеологічного противника, і інших версій у Навального немає. Але, попри таке переконання щодо президента, політик має намір повернутися на батьківщину після лікування в Німеччині та запевнив, що нічого і нікого не боїться.

Раніше ми повідомляли, що в Кремлі відреагували на заяву опозиціонера Олексія Навального про те, що після реабілітації в Німеччині він повернеться додому, в Росію. На питання журналістів про ситуацію з отруєнням політика відповідав прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков. Раніше Навальний, вийшовши з коми, заявив, що, незважаючи на замах, він повернеться в Росію і продовжить займатися політикою. На це представник Кремля відповів: мовляв, той росіянин, може в'їжджати-виїжджати, коли йому завгодно, і "якщо він поправить своє здоров'я, всі будуть цьому тільки раді". А ось на питання ЗМІ про те, чи можлива зустріч Навального з Путіним після резонансного отруєння, Пєсков відповів, що ні.