Навального засудили до 3,5 років в'язниці. Реакція відомих російських блогерів

Відповідне рішення Симоновський суд Москви оголосив 2 лютого, задовольнивши клопотання Федеральної служби виконання покарань РФ і прокуратури по так званій справі "Ів Роше"

Суд в Москві розглянув клопотання ФСВП про заміну умовного терміну російському опозиціонеру Олексію Навальному на реальний. Політик буде відбувати покарання у в'язниці. Про це повідомляє "Новая газета".

Після вирахування домашнього арешту і часу, проведеного в СІЗО, йому доведеться відбути близько 2,5 років покарання. До набрання чинності вироку Навальний залишиться під вартою. Відповідне рішення Симонівський суд Москви оголосив 2 лютого, задовольнивши клопотання Федеральної служби виконання покарань РФ і прокуратури по так званій справі "Ів Роше".

Російські відомі блогери відреагували так. Телеведуча Ксенія Собчак на своїй сторінці в Інстаграм назвала суд на Навальний - головною подією року.

"Цей суд кричуще несправедливий, до "справи Ів Роше" він ніякого відношення не має, як свого часу і справа Ходорковського не мало до ЮКОСу. Це політична справа, і будь-якій людині це ясно. Адже ще два роки тому Навальний отримав від російського уряду 4 мільйони рублів компенсації у цій справі. І здавалося, це була логічна крапка у всій історії. Але немає - дістали стару справу, пред'явили безглузде звинувачення. А потім почалися перетасовки суддів, затримання журналістів, які працювали в суді - і навіть їжу з McDonalds до Навального не пустили", - розповів вона.

Як вважає відомий російський блогер, вона б не голосувала за Навального на президентських виборах, але вона хотіла б мати законну можливість просто не поставити галочку навпроти його прізвища.

"На вільних виборах, які будуть проходити не на пеньках і не у віддаленому майбутньому, а в країні, де ми всі збираємося жити прямо зараз", - додала вона.

Блогер Ілля Варламов написав так.

"Суд дав Навальному три з половиною роки колонії. З цього терміну відняли близько восьми місяців домашнього арешту, тобто в колонії йому має пробути два роки і вісім місяців. Слухаючи вирок в акваріумі для підсудних, Олексій дивиться на дружину Юлію і малює на склі сердечко ", - поділився російський блогер.

Нагадаємо, в"язень Кремля розповів, в яких умовах він знаходиться. За його словами, в невеликій камері, в якій він буде ще перебувати місяць, є вікно і залізне ліжко.