Несподіваний коментар Путіна про арешт Дурова: "Ми не зустрічалися з ним у Баку"

Путін заявив, що не знав про місцезнаходження Павла Дурова перед його арештом

Володимир Путін вперше прокоментував затримання Павла Дурова, засновника Telegram та російського мільярдера у Франції. На виступі на "Росконгресі" Путін заявив, що не був обізнаний з місцезнаходженням бізнесмена і нібито не знав, де той проживає. Президент наголосив, що зустрічався з Дуровим "багато років тому" і не мав з ним контактів останнім часом.

Путін розповів, що під час їхньої зустрічі, що відбулася кілька років тому, Дуров обговорював свої плани щодо розвитку бізнесу. Після цього, за словами президента, вони не підтримували зв'язку і не зустрічалися, зокрема й у Баку, де нібито перебував Дуров перед своїм арештом.

"Навіщо нам зустрічатися в Баку, я не розумію. Я навіть не знав, що він там знаходиться. Поняття не мав про це... Якби в нього було якесь бажання, ми могли б зустрітися з ним у Москві. Я виходив. з того, що він живе в Москві, на мою думку... У нас до нього жодних претензій не було", - заявив диктатор.

На уточнююче питання про те, що Павло Дуров проживав у Дубаї, Путін відповів: "Там живуть люди світу, мільярдери, які можуть собі це дозволити".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Арешт Павла Дурова поставив під питання майбутнє Telegram в Україні, змушуючи користувачів задуматися про можливу заборону месенджера та необхідність пошуку альтернатив.

"Коментарі" також писали, що засновник Telegram Павло Дуров у 2014 році заявив, що "шляху назад немає", оскільки він продав свої акції російської соцмережі "ВКонтакте" і залишив країну. Однак виявилося, що російський бізнесмен відтоді щонайменше 50 разів відвідав Росію, і лише одну з цих поїздок було анонсовано публічно.