Головна Новини Світ Росія Невідомо, скільки Путін ще протримається: що відбувається в Росії після початку Курської операції
commentss НОВИНИ Всі новини

Невідомо, скільки Путін ще протримається: що відбувається в Росії після початку Курської операції

У WSJ пояснили, чому Путін всіляко применшує значення операції ЗСУ у Курській області

24 серпня 2024, 10:58 comments1839
Поділіться публікацією:

Військова операція ЗСУ в Курській області поставила російські війська у скрутне становище. Щоб заспокоїти росіян, Путін звернувся до добре знайомого сценарію: поводитися так, ніби нічого не трапилося, але неясно, як довго протримається цей "виверт". Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Невідомо, скільки Путін ще протримається: що відбувається в Росії після початку Курської операції

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що для багатьох вторгнення ЗСУ до Росії завдало ще одного удару по аурі непереможності Путіна, яку він підтримував, прагнучи показувати РФ як країну, яка "виступає проти західного панування".

Однак, як зазначив аналітик Кейр Джайлз, зараз у РФ намагаються вдати, що це нормально, що "війни приходять і йдуть": "Ви можете спробувати перетворити це на нову норму, але де провести межу в нинішніх обставинах?".

І, коли події в Курській області все ж таки потрапляють в ефір російського телебачення, то коментатори повторюють заяви Міноборони РФ про "військову перевагу Росії над Україною". А на обурення росіян у соціальних мережах кремлівські пропагандисти закликають усіх "заспокоїтися".

Тим часом Путін не звертався до нації з приводу вторгнення в Курську область. Він продовжує дотримуватись свого робочого графіка, пише WSJ.

Вказується, що такий його підхід служить для створення атмосфери "нормальності" для населення, яке демонструє ознаки втоми, що росте, від розв'язаної війни. Проте, як пише видання, Путін, швидше за все, продовжить применшувати значення вторгнення ЗСУ і навряд чи зараз звернеться до росіян. Він, як правило, "прагне виступати, коли може повідомити про позитивні результати", зазначив консультант із британського аналітичного центру Chatham House Микола Петров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — операція в Курській області: чому РФ опинилася перед двома дилемами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини