Новий сигнал для НАТО: куди зібрався полетіти Путін

Президент Росії Володимир Путін летить з візитом в Калінінград. Росіяни вважають це сигналом для НАТО.

У Кремлі оголосили, що президент РФ Володимир Путін здійснить візит у найбільш західну точку Росії – Калінінградську область, яка є російським анклавом та оточена країнами НАТО - Польщею та Литвою.

В Адміністрації президента РФ повідомили, що Путін здійснить візит в Калінінград 25 січня 2024 року. Очікується, що російський президент зустрінеться з місцевими студентами в університеті Канта та проведе нараду щодо розвитку регіону.

Попри візит Путіна у найзахідніший регіон РФ, в Кремлі стверджують, що поїздка Путіна не несе повідомлень для країн НАТО.

"Поїздка Путіна до Калінінграда - не "меседж" країнам НАТО, це звичайна робота в рамках відвідування регіонів. Для забезпечення безпеки президента робиться все необхідне", - сказав Пєсков.

Натомість російські блогери та журналісти сприймають поїздку Путіна, як "демонстрацію сили". Російський президент їде в Калінінград у день початку одних з найбільших військових навчань НАТО Steadfast Defender. А також буде поблизу Сувальського коридору, який російські пропагандисти вважають однією з майбутніх цілей для атаки армії РФ, щоб отримати сухопутний коридор до Калінінграда.

"У такому контексті прибуття до Калінінграда президента - це вже жест масштабної підтримки мешканців, демонстрація солідарності всієї країни зі своїм невеликим, але не менш цінним шматочком", - реагує на візит Путіна в Калінінград російський пропагандист Міхаил Щіпанов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський пригрозив Путіну, зазначивши, що президент Росії не буде "спокійно відпочивати" і його чекатиме покарання.

Також "Коментарі" писали, що через зниження ціни на нафту Росія витрачатиме мільярди рублів щодня.