Головна Новини Світ Росія Росія витрачатиме мільярди рублів щодня: що збирається компенсувати Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія витрачатиме мільярди рублів щодня: що збирається компенсувати Путін

Через санкції та падіння ціни на нафту, Росія змушена вдаватись до додаткових витрат, які становлять кілька мільярдів рублів щодня.

14 січня 2024, 10:50 comments1291
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через падіння доходів з нафтопродуктів Міністерство фінансів РФ почне продаж валюти та золота з 15 січня за особливими бюджетними правилами. Очікується, що таким чином Росія буде направлятиме на ці цілі 4,1 млрд рублів щодня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву пресслужби Мінфіну РФ.

Росія витрачатиме мільярди рублів щодня: що збирається компенсувати Путін

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними Мінфіну РФ доходи від нафтопродуктів до російського бюджету у грудні виявились на 199,9 млрд рублів нижчими за прогнозовані. У російському міністерстві пояснили таку ситуацію змінами до податкового законодавства, а також зменшенням об’єму продажів російської нафти. Щоб компенсувати втрати, Росія буде направляти на ці цілі 4,1 млрд рублів щодня впродовж трьох тижнів.

"З 15 січня по 6 лютого Мінфін має намір продати іноземної валюти та золота у розмірі 69,1 млрд рублі", — зазначають у російському міністерстві.

Початок повномасштабного вторгнення в Україну спровокував значний ріст на нафту та дозволив Росії у 2022 році отримати доходи від продажу нафти та газу на 11,58 трлн рублів, однак через санкції та створення стелі ціни на російські енергоресурси доходи РФ у 2023 році знизились до 8,82 трлн рублів, або ж на 23,9%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін виправдовується за дефіцит яєць та курятини в Росії покращенням життя росіян, які змогли дозволити собі купити ці продукти чим і спровокували великий попит.

Також "Коментарі" писали, що в Росії через відсутність води розтоплюють сніг, щоб помити дітей. Тоді як в інших містах РФ вийшло з ладу опалення після насування морозів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини