Патрушев влаштував істерику щодо дій Заходу в Арктиці та вибухнув погрозами

Патрушев заявив, що країни Заходу активно нарощують військову присутність в Арктиці

Росія планує підвищувати боєздатність Північного флоту на тлі нарощування військової присутності США та їх союзників в Арктиці. Про це заявив помічник президента РФ Микола Патрушев під час виступу у Мурманську на нараді з питань забезпечення національних інтересів у цьому регіоні.

Помічник кремлівського диктатора розповів, що західні країни фактично заблокували головування Росії в Арктичній раді, яка сприяє співпраці, координації та взаємодії між арктичними державами, корінними народами Арктики та іншими її мешканцями із спільних питань.

"Активно нарощують військову присутність в Арктиці, посилюють кампанію з дискредитації дій Росії в Арктичному регіоні", - сказав Патрушев, зазначивши, що ситуацію посилив вступ Фінляндії та Швеції до НАТО.

За його словами, російська сторона не може не реагувати на такі "агресивні дії", тому розширення можливостей ЗС РФ, включаючи підвищення боєздатності Північного флоту, є одним із пріоритетів забезпечення національних інтересів у цьому районі Землі, який примикає до Північного полюса.

При цьому раніше помічник диктатора заявив, що Захід за допомогою Швеції та Фінляндії активно прагне обмежити доступ РФ до Балтійського моря, перетворюючи його на "внутрішнє море" НАТО.

Нагадаємо, до 14 травня Патрушев очолював Радбез Росії, але Путін вирішив його звільнити і призначив на посаду свого помічника. За інформацією Дмитра Пєскова, тепер він займатиметься питаннями кораблебудування . Крім того, пост помічника Путіна отримав Олексій Дюмін, який раніше обіймав посаду губернатора Тульської області, а також колишній міністр освіти РФ Андрій Фурсенко та екс-глава мінкультури Володимир Мединський. Як повідомив Пєсков, Дюмін займатиметься в адміністрації президента питаннями ОПК, спорту і займатиметься держрадою.