Переговори між Україною та Росією у Білорусі безальтернативні, - Лавров

Раніше Лавров заявив, що Росія нібито не нападала на Україну і не планує вторгатися до інших країн.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після зустрічі з українським міністром Дмитром Кулебою у турецькій Анталії заявив про те, що переговори у Білорусі не мають альтернативи. Цей формат залишається основним. Про це повідомив сьогодні на брифінгу Лавров.


Ми відразу ж позначили, що ці контакти повинні мати додану вартість, і що ми виходимо з того, що вони не будуть використовуватися для того, щоб підмінити або знецінити реальний головний переговорний трек, який розвивається на білоруській території на рівні двох делегацій. Сьогоднішня бесіда підтвердила, що цей трек є безальтернативним", - наголосив він.


Раніше Лавров заявив, що Росія нібито не нападала на Україну і не планує вторгатися до інших країн.


Нагадаємо, Російська Федерація має намір припинити своє членство у Раді Європи. Як передає портал "Коментарі", таку заяву поширило МЗС РФ. У Москві продовжують йти ва-банк, заявляючи, що хочуть призупинити своє членство у Раді Європи. Вся причина, як кажуть у російському зовнішньополітичному відомстві, у тому, що країни ЄС та НАТО використовують свою більшість у своїх корисливих цілях, "продовжують лінію руйнування Ради Європи та загального гуманітарно-правового простору в Європі". У МЗС Росії заявляють, що Рада Європи перетворилася на особистий майданчик НАТО і тому Москва не може продовжувати залишатися у складі Ради Європи, щоб не підігрувати натовцям і європейським державам, які тепер виявилися залежними від Альянсу. У Лаврова відзначили, що Європа та США можуть насолоджуватися спілкуванням один з одним без присутності Росії, яка не бачить більше потреб грати в чужі та непотрібні ігри. Російські ЗМІ зазначають, що за участю РФ у Раді Європи почав діяти мораторій на смертну кару.