Головна Новини Світ Росія Росія ще в більшій ізоляції: у Лаврова заявили, що залишають Раду Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія ще в більшій ізоляції: у Лаврова заявили, що залишають Раду Європи

У відомстві звинуватили країни ЄС та НАТО у тому, що вони нібито зловживають своєю більшістю

10 березня 2022, 12:15
Поділіться публікацією:

Російська Федерація має намір припинити своє членство у Раді Європи. Як передає портал "Коментарі", таку заяву розповсюдило МЗС РФ, пише російський ТАРС.

Росія ще в більшій ізоляції: у Лаврова заявили, що залишають Раду Європи

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

У Москві продовжують йти ва-банк, заявляючи, що хочуть призупинити своє членство у Раді Європи і, тим самим, опиняючись в ще більшій ізоляції. Вся причина, як кажуть у російському зовнішньополітичному відомстві, у тому, що країни ЄС та НАТО використовують свою більшість у своїх корисливих цілях, "продовжують лінію руйнування Ради Європи та загального гуманітарно-правового простору в Європі".

У МЗС Росії заявляють, що Рада Європи перетворилася на особистий майданчик НАТО і тому Москва не може продовжувати залишатися у складі Ради Європи, щоб не підігрувати натовцям і європейським державам, які тепер виявилися залежними від Альянсу.

У Лаврова зазначили, що Європа та США можуть насолоджуватися спілкуванням один з одним без присутності Росії, яка не бачить більше потреб грати в чужі та непотрібні ігри.

Російські ЗМІ зазначають, що за участю РФ у Раді Європи почав діяти мораторій на смертну кару.

Нагадаємо, після того, як РФ оголосила війну Україні і відкрито вторглася в Україну Рада Європи призупинила членство РФ у двох ключових органах – у Комітеті міністрів Ради Європи та у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Читайте також на порталі "Коментарі" — російсько-українська війна та "денацифікація" від Володимира Путіна: експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, чому це стало можливим і чому у цьому є величезна вина самого Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини