Пєсков сказав, чому Путін збільшив виплати учасникам війни в Україні

У Росії вирішили платити більше учасникам війни в Україні, а також хочуть відправити на фронт багатодітних батьків

Прес-секретар кремлівського диктатора Дмитро Пєсков пояснив, навіщо глава Кремля Володимир Путін підвищив одноразову виплату новим контрактникам. При цьому він категорично заперечує, що таке рішення пов'язане із зміною завдань у зоні проведення "спеціальної військової операції".

"Ні, це не пов'язано (зі зміною завдань у зоні "СВО"). Це пов'язано з безперервними кроками та заходами щодо підтримки учасників "СВО" та їхніх сімей", - заявив Пєсков.

При цьому стало відомо, що в комітеті Держдуми країни-агресора з оборони пояснили, чому відхилили законопроект про відстрочку від мобілізації батькам трьох дітей. На виступ заступника голови комітету Андрія Красова, в якому депутат пояснив позицію комітету, звернув увагу Telegram-канал Baza.

"З чого складається мужчіна? Муж і чин! Муж – це воїн, захисник сім'ї, нашого суспільства та нашої держави. А надалі - чин - це працівник, здобувач. Кожен чоловік має захищати свою сім'ю, наше суспільство та нашу державу, а потім уже думати та дбати про забезпечення для сім'ї", - заявив Красов.

Так російський парламентар відповів на виступ Ніни Останіної. Вона обурилася доказом, який спричинив відхилення законопроекту — нібито такий закон "приведе до зменшення кадрового резерву", і нагадала, що при частковій мобілізації відстрочку отримали 256 тисяч працівників IT, 170 тисяч працівників банківської сфери. Вона зазначила, що на "спеціальній військовій операції" зараз проходять службу 903 багатодітних батька та 100 батьків дітей з інвалідністю.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін підписав указ про призначення одноразової виплати для військових, які підписали контракт із Міноборони РФ у період з 1 серпня до 31 грудня.