Питають про ставлення до війни. Росіянам ускладнили виїзд за кордон

Перед виїздом за кордон спецслужби змушують росіян проходити анкетування

Перед перетином кордону з країнами ЄС від громадян РФ вимагають відзвітувати про своє ставлення до війни в Україні.

Співробітники ФСБ РФ ввели анкетування із запитаннями про війну в Україні для російських громадян, які намагаються виїхати до Євросоюзу.

За даними видання "Медиазона", практику анкетування ФСБ вже запровадила на пропускних пунктах з Естонією "Шумілкіно" і "Куничина гора", які розташовані у Псковській області.

Повідомляється, що росіян просять перерахувати близьких родичів, які проживають у РФ та Україні, назвати імена знайомих, які воюють у лавах ЗСУ та розповісти про своє ставлення до керівництва ЄС, яке "підтримує націоналістичний режим у Києві".

Від росіян також вимагають надати особисті дані. А саме - повідомити місце проживання в РФ і за кордоном, серію і номер паспорта, інформацію про проходження військової служби і мету поїздки за кордон, місце роботи, контактний номер та ідентифікатор телефону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Збройні сили України насправді зазнали великих втрат під час відступу з Авдіївки, оскільки він був погано спланований, повідомило The Washington Post з посиланням на українських військових. Видання стверджує, що відступ з Авдіївки був хаотичним та погано спланованим. Українські військові начебто повідомили виданню, що попри заявлені цілі командування – зберегти життя особового складу, вони не змогли безпечно відвести з міста свої війська.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що польська поліція порушила кримінальну справу за розпалювання ненависті у зв'язку з появою на мітингу фермерів плакату з радянською символікою та закликом до російського диктатора Володимира Путіна. Як відомо, польські фермери на понад 100 тракторах перекрили дорогу біля кордону з Чехією. На одній із машин був прапор СРСР і гасло "Путін, розберися з Україною, Брюсселем і нашими правителями".