Погрожувати нам "безглуздо": Росія висловила Британії прохання перед переговорами в Москві

Росія закликає Великобританію відмовитися від санкційної риторики

Росія в середу, 9 лютого, попросила Британію відмовитися від санкційної риторики, коли її міністри закордонних справ і оборони прилетять до Москви для переговорів на тлі напруги навколо України, інакше їх зустрічі будуть короткими. Про це повідомляє Reuters.

Міністр оборони Бен Уоллес і міністр закордонних справ Ліз Трасс цього тижня мають прибути до Москви на тлі протистояння через нарощування російських військ поблизу України, що викликало побоювання, що Москва може атакувати.

Росія, яка висунула до Заходу низку вимог безпеки, включаючи офіційне вето на вступ України до НАТО, заперечує будь-який такий план. Західні уряди погрожують серйозними санкціями, якщо Москва вторгнеться.

Посол Росії в Лондоні Андрій Келін заявив, що Москва зацікавлена ​​в переговорах, якщо Британія має конструктивні пропозиції у відповідь на вимоги Москви щодо безпеки, повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

"Якщо вони їдуть до Росії, щоб знову погрожувати нам санкціями, то це досить безглуздо: ми все читаємо, все бачимо, знаємо і чуємо. У цьому випадку діалог і розмова в Москві, ймовірно, будуть досить короткими", - сказав Келін.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Кремль назвав українську дипломатію Бориса Джонсона "повністю заплутаною". Кремль висміяв зусилля Британії поставити себе на чолі боротьби за захист України наступного дня після того, як Джонсон прилетів до Києва, щоб попередити, що вторгнення Росії стане гуманітарною, політичною та військовою катастрофою для Москви.

Росія заявила, що не планує влаштовувати нове вторгнення в Україну, і висміяла твердження Джонсона про те, що вторгнення неминуче.