Головна Новини Світ Росія Британська дипломатія "абсолютно нікчемна": Кремль гостро висміяв Бориса Джонсона і його політику
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська дипломатія "абсолютно нікчемна": Кремль гостро висміяв Бориса Джонсона і його політику

Кремль назвав українську дипломатію Бориса Джонсона "повністю заплутаною"

2 лютого 2022, 16:22
Поділіться публікацією:

У середу, 2 лютого, Кремль назвав британську дипломатію марною тратою часу. Про це повідомляє The Guardian.

Британська дипломатія "абсолютно нікчемна": Кремль гостро висміяв Бориса Джонсона і його політику

Борис Джонсон на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві - The Guardian

Кремль висміяв зусилля Британії поставити себе на чолі боротьби за захист України наступного дня після того, як Джонсон прилетів до Києва, щоб попередити, що вторгнення Росії стане гуманітарною, політичною та військовою катастрофою для Москви.

Росія заявила, що не планує влаштовувати нове вторгнення в Україну, і висміяла твердження Джонсона про те, що вторгнення неминуче.

Заступник посла Росії в ООН Дмитро Полянський сказав Sky News: "Завжди є простір для дипломатії, але, чесно кажучи, ми не довіряємо британській дипломатії. Я думаю, що останніми роками британська дипломатія показала, що в таких питаннях вона абсолютно нікчемна, вибачте. Я справді не хочу нікого образити, особливо своїх хороших друзів, британських дипломатів, але насправді похвалитися нема чим. Істерика просто не припиняється. Те, що відбувалося, є лише в головах західних політиків, а не на місцях".

Великобританія щойно взяла на себе головування в Раді безпеки ООН, а вона мала ряд суперечок з Полянським, одним із найбільш цитованих російських дипломатів за останні роки, з питань Сирії, Лівії, України та хімічної зброї.

Щодо телефонної розмови, посол Росії в Лондоні Андрій Келін в інтерв’ю YouTube-каналу Solovyov Live сказав: "Є принципове розуміння, що розмова відбудеться. Сподіваюся, що воно відбудеться, тому що нам справді потрібно поговорити… але що? Справді, треба розуміти, що якщо Велика Британія буде говорити з тих позицій, на які вона дивиться зараз – солідарність, залякування, спекуляції про наслідки – така розмова, я б сказав, не буде довгою".

Суперечки в британсько-російських відносинах виникли після того, як з'явилася інформація про пропозицію НАТО щодо можливих майбутніх переговорів про роззброєння. Путін ще офіційно не відповів на ці пропозиції, але сказав, що вони не відповідають його центральному заклику до скасування розширення НАТО і виведення наступальних озброєнь поблизу кордону Росії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", телефонний дзвінок між Борисом Джонсоном і Володимиром Путіним був перенесений на середу, 2 лютого, сказав речник Джонсона після того, як Кремль відхилив прохання провести його у вівторок, 1 лютого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини