Похорон Навального закінчився масовими арештами: подробиці

У Росії в день поховання опозиціонера затримали понад 120 людей

На заходах пам'яті опозиціонера Олексія Навального у російських містах силовики затримали понад 120 осіб.

Як пише видання The Moscow Times, щонайменше 128 осіб у 19 містах РФ затримали російські силовики на похоронах і заходах пам'яті Олексія Навального.

Повідомляється, що найбільше затриманих у Новосибірську (щонайменше 31 особа), Єкатеринбурзі (19 осіб) та Москві (17 осіб). Ще по кілька людей затримали в Санкт-Петербурзі, Тюмені, Воронежі та інших російських містах.

Зазначається, що у Москві затримання відбувалися біля храму, де відспівували Навального, та поруч з Борисовським кладовищем, де його поховали.

Як відомо, Олексій Навальний помер у колонії "Полярний вовк" у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, де він відбував 19-річний термін ув'язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що якщо Україна програє війну РФ, диктатор Володимир Путін не зупиниться та нападе на країни НАТО, заявив на слуханнях Комітету з питань збройних сил Палати представників очільник Пентагону Ллойд Остін. "Якщо Путін досягне успіху в Україні, він не зупиниться. Путін продовжить більш агресивні дії в регіоні. А інші автократи в усьому світі будуть дивитися на це і будуть заохочені тим фактом, що це сталося і що ми не змогли підтримати демократичну державу", - наголосив глава Пентагону.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що під час боїв в Авдіївці та за межами міста російська армія застосовує різне озброєння і тактику, розповів заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, ворог постійно адаптується, шукає різні шляхи та при цьому традиційно не береже особовий склад.