Потужні вибухи на складі боєприпасів у Росії: Торопець засвітився і потонув у диму (ВІДЕО)

У Тверській області Росії через атаку безпілотника горить склад боєприпасів: населення евакуюють

В ніч на 18 вересня через атаку дронів по місту Торопець Тверської області Росії виникла сильна пожежа та детонація на складі боєприпасів. Через небезпечну ситуацію губернатор області Ігор Руденя заявив про часткову евакуацію населення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Як повідомила місцева влада міста Торопець Тверської області РФ, в ніч на 18 вересня відбулась масова атака дронів, також працювали засоби ППО. Близько третьої ночі місцеві жителі почули потужні вибухи – відбулась детонація на складі боєприпасів.

Губернатор області Ігор Руденя визнав атаку, але применшив її наслідки заявивши, що усі дрони збиті і відбулось падіння уламків. Однак місцеві жителі опублікували кілька відео, які зафіксували вибухи. За їх словами, усе місто Торопець засвітилось та потонуло в диму.

Згодом місцева влада оновила розпорядження та повідомила, що жителів Торопця евакуюють у сусіднє місто Тверської області - Західну Двіну. Також зупинено роботу дитячих садочків і шкіл в Західнодвинському муніципальному окрузі.

Крім Тверської області вибухи також фіксували і в інших регіонах РФ: Брянській, Смоленській, Тульській та Орловській областях Росії.

У 2018 році в місті Торопець побудували Арсенал комплексного зберігання ракет, боєприпасів і вибухових матеріалів. Тодішній заступник міністра оборони РФ Дмитро Булгаков повідомив, що арсенал відповідає найвищим стандартам. За його словами, кожне сховище вміщувало до 240 тонн боєприпасів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії пригрозили та почали залякувати "потужною зброєю".

Також "Коментарі" писали, що через серію вибухів у Москві довелось закрити три аеропорти.