Працівники Курської АЕС у паніці: розповіли, хто охороняє станцію

Курську АЕС буцімто охороняють лише жінки з Росгвардії

Співробітники Курської атомної електростанції занепокоєні, що керівництво не підготувалося до можливої атаки Збройних Сил України, повідомляє російське видання "Важные истории".

За даними джерел, серед охоронців Росгвардії, які відповідають за безпеку Курської АЕС, залишилися лише жінки.

"Панцирі" переїхали ближче до станції. Увесь час відстрілюються. Охорона станції, зазвичай, прапорщики росгвардії. Зараз сидять одні жінки, мабуть, чоловіків вони всіх зібрали, відправили туди (на війну проти України)", - розповів працівник атомної електростанції.

Працівники Курської АЕС не мають жодних інструкцій на випадок наземної атаки. Нещодавно місто Курчатов, де розташована станція, зазнало атаки безпілотників.

"У червні з приводу ракетних небезпек ставили їм запитання: сховищ немає, куди подітися? Вони сказали, що треба ховатися, але не сказали, куди. Я так розумію, вони взагалі не розглядають таке питання [наземної ​​атаки]. Говорять, що ми захищені, нас захищають наші війська", - сказав анонімний працівник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що однією із можливих цілей військової операції в Курській області може бути захоплення АЕС . Говорять, що в цьому випадку її нібито можуть обміняти на контроль над Запорізькою АЕС.

Втім, як заявив заступник начальника Головного військово-політичного управління Збройних сил РФ, командир спецназу "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудінов, українські війська нібито не мають жодних засобів для захоплення Курської атомної електростанції. Хоча відомо, що ЗСУ все ж мають успіхи у Курській області, зокрема, зуміли захопити кілька населених пунктів і просуваються далі.