Пригожина вбили без дозволу Путіна: екс-депутат Держдуми РФ видав інсайд

Екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов вважає, що Путін не мав мети фізично знищити Пригожина і президент РФ не очікував такого рішучого кроку від Шойгу

Незважаючи на те, що більшість експертів та коментаторів сходяться на думці, що наказ про ліквідацію ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина віддав особисто Володимир Путін, є велика ймовірність, що головного "вагнерівця" прибрали за вказівкою міністра оборони Росії Сергія Шойгу без погодження з російським диктатором. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив колишній депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов.

Екс-депутат заявив, що він вважає, що Євгена Пригожина "прибрали" за особистим наказом Сергія Шойгу. Нібито, якби Володимир Путін розпорядився ліквідувати Пригожина, то це зробили б, запустивши суто "фсбешний механізм".

"Я думаю, що якби це був Путін, то був би суто фсбешний механізм ліквідації Пригожина. Там бомба або двигун відмовили у літака, отруїти могли, нещасний випадок на полюванні в Африці, носоріг забодав там - значить теж могло багато чого статися, але він був збитий двома ракетами С-300 і був збитий в той день, коли був призначений новий командувач ВКС, який відповідно всю цю сферу безпосередньо контролює замість друга Пригожина Суровікіна. Я в такі збіги не вірю, тому безпосередньо наказ повинен був віддавати саме Сергій Шойгу, який, як ми розуміємо, має до Пригожина особистий рахунок. І я думаю, що це від нього "відповідь" і прилетіла", - сказав Пономарьов.

Він зазначив, що Путін не мав мети фізично знищити Пригожина і президент РФ не очікував такого рішучого кроку від Шойгу.

"Я просто дотримуюся своєї стартової версії, яка заснована на цілій низці джерел з Росії, що Путін був в курсі заколоту Пригожина і тому я не вважаю, що заколот Пригожина був спрямований проти Путіна. Я вважаю, що для Пригожина це був такий перехід на іншу Я думаю, що зараз він мав цілком комфортну для себе ситуацію, нещодавно записав ролик в Африці - він повернувся до бізнесу. Ось цей похід на Москву був для нього комерційно дуже успішним, як реклама свого роду", - додав Пономарьов.

Читайте також на порталі "Коментарі" - аварія літака Пригожина: про що говорить ситуація - що тепер чекає РФ і Путіна