Приховувати більше не має змоги: в РФ розпочалася справжня банківська криза

Економіст Віталій Шапран вважає, що в РФ по суті відбулося перше офіційне визнання банківської кризи

Спікери Кремля браво розповідали про те, що санкції Заходу російській економіці і фінансовій системі, як комариний укус, а між тим в Росії розпочалася справжня банківська криза. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомляє економіст, член Ради Національного банку України Віталій Шапран.

"Вчора ЦБ РФ призначив своїх уповноважених представників (кураторів) відразу до 105 російських банків. Відповідно до статті 76 "Про ЦБ РФ" уповноважений представник ЦБ РФ призначається у 7 випадках. У переліку банків багато з активами меншими за 50 млрд рублів, а це означає, що ЦБ РФ почав підтримку банків поза межами рефінансування без застав та інших умов, а деяких почали готувати на вихід", – зазначив Віталій Шапран.

Експерт пояснив, якщо говорити простою мовою і по суті, то ми стали свідками першого "офіційного визнання" банківської кризи в Росії.

За словами Віталія Шапрана, російська влада звісно не буде рятувати банки, акціонери яких чинять будь-які форми спротиву політиці Кремля. Цікавий список, з яким варто попрацювати.

Читайте на порталі "Коментарі" - на другу добу в РФ озвучили свою версію удару по Кременчуку – виявляється росіяни цілилися у військовий об’єкт, який був розташований неподалік від торосового центру, а останній і взагалі за версію Міноборони РФ був зачинений і не працював.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Кремлі заявили, що за бажання української влади війну можна закінчити до кінця сьогоднішньої доби, обстріли припиняться по всій території України.