Припинення бойових дій в обмін на гарантії безпеки: у Кремлі відреагували

Дмитрій Пєсков заявив, що Кремль не отримував інформацію про припинення вогню.

Італійське видання Corriere della Serе повідомило нібито про готовність України припинити бойові дії в обмін на гарантії безпеки від Заходу. Речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на цю інформацію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков виступив на брифінгу та прокоментував інформацію про нібито готовність України до припинення бойових дій. За його словами, Москва не отримувала подібних повідомлень від Києва.

"Ні, не отримували таких сигналів, зараз багато міркувань і схоластики щодо цього. Як і раніше, будь-яких дій щодо цього ніхто не робив", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, що Corriere della Serе опублікувало матеріал у якому вказує, що Володимир Зеленський не погодиться офіційно відмовитись від тимчасово окупованих територій, однак нібито може підтримати ідею припинення вогню по лінії фронту в обмін на гарантії безпеки від США подібних до тих, які має Японія, Південна Корея та Філіппіни. Крім того, у випадку припинення бойових дій Україна нібито могла розраховувати на пришвидшений вступ до ЄС.

На цю інформацію відреагував радник президента з питань комунікацій Дмитро Литвин, який назвав такі повідомлення неправдивими та наголосив, що Україна зосереджена на реалізації Формули миру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у росіян змінюється думка щодо війни в Україні. Стали відомі категорії, які критично ставляться до бойових дій.

Також "Коментарі" писали про Камалу Гарріс, яка відповіла, чи буде вести переговори з Путіним для закінчення війни.