Прості росіяни невинні: відомий російський опозиціонер знову звернувся із закликом до Заходу

Кара-Мурза виступив за полегшення санкцій проти Росії

Російський опозиційний політик та журналіст Володимир Кара-Мурза, звільнений у рамках обміну ув'язненими РФ-США, знову звернувся із закликом до Заходу уважно аналізувати те, проти кого запроваджуються ті чи інші санкції. Зокрема, опозиціонер просить не зараховувати простих росіян із путінським режимом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Times".

Варто зазначити, що з таким закликом із Заходу Володимир Кара-Мурза звертається не вперше. Раніше він уже критикувався з боку України за цю ідею.

"Я ніколи не закликав скасувати санкції. Але вони мають бути націлені на путінську військову машину та економіку війни Путіна і ускладнити чи, в ідеалі, унеможливити для неї продовження цієї вбивчої агресивної війни проти України", - заявив Володимир Кара-Мурза в інтерв'ю виданню .

Опозиціонер підкреслив, що повна заборона на в'їзд росіян до Литви та Чехії є "дискримінацією та порушенням Європейської конвенції з прав людини".

За словами Кара-Мурзи, Заходу не слід поводитися з усіма 140 мільйонами росіян як з військовими злочинцями, тому що це явно не так.

ЗМІ пише, що, за його словами, режим Путіна рано чи пізно має впасти, це станеться раптово, як і будь-які інші політичні зміни в Росії.

"Цього разу буде потрібно справжнє осмислення, справжнє моральне очищення, включаючи притягнення до відповідальності тих, хто вчинив військові злочини в Україні. Потрібно буде зробити все, щоб це зло ніколи більше не повернулося", - додав Кара-Мурза.

Читайте також на порталі "Коментарі" - обміняний російський опозиціонер Кара-Мурза раптово видав промову на захист РФ.