Путін готовий поговорити з Шольцом, але не все так просто

Путін залишається відкритим для контактів, заявив Пєсков

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков підтвердив готовність Володимира Путіна до переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, проте зазначив, що офіційних запитів від Берліна не надходило. Цю інформацію оприлюднило російське агентство "Інтерфакс".

"Ні, жодних пропозицій не було. Ми вже неодноразово підкреслювали, що Путін залишається відкритим для контактів", — прокоментував Пєсков питання про можливу телефонну розмову між лідерами.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок зазначила, що Володимир Путін відмовився обговорювати мирні ініціативи в Україні з канцлером Шольцом. Вона підкреслила, що російський лідер щодня демонструє свою прихильність до війни і руйнування, і наразі не готовий до жодних телефонних переговорів із німецьким канцлером.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Шольц зробив нову заяву про мирні переговори з Росією. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Росія має взяти участь у наступному Саміті миру щодо питання війни в Україні. Однак, за словами німецького лідера, Берлін не прийме мир, який буде диктуватися на умовах Москви.

Олаф Шольц під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Берліні виступив з заявою щодо майбутніх мирних переговорів. Канцлер Німеччини наголосив на необхідності присутності представників РФ для діалогу щодо закінчення війни в Україні.

Однак німецький канцлер наголосив, що закінчення війни повинно бути засноване на міжнародному праві, а не на умовах з Кремля. Шольц також додав, що Україна та міжнародні партнери спільними зусиллями зможуть досягти міцного та справедливого миру.