Головна Новини Світ Німеччина Шольц зробив нову заяву про мирні переговори з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц зробив нову заяву про мирні переговори з Росією

Олаф Шольц не підтримує мир в Україні, який буде на умовах Росії.

сьогодні, 17:32
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Росія має взяти участь у наступному Саміті миру щодо питання війни в Україні. Однак, за словами німецького лідера, Берлін не прийме мир, який буде диктуватися на умовах Москви.

Шольц зробив нову заяву про мирні переговори з Росією

Олаф Шольц. Фото: Raimond Spekking

Олаф Шольц під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Берліні виступив з заявою щодо майбутніх мирних переговорів. Канцлер Німеччини наголосив на необхідності присутності представників РФ для діалогу щодо закінчення війни в Україні.

"Ми згодні з тим, що після першої мирної конференції в Бюргенштоку в червні відбудеться ще одна, і, як ви сказали, Росія також має взяти в ній участь", — сказав Шольц.

Однак німецький канцлер наголосив, що закінчення війни повинно бути засноване на міжнародному праві, а не на умовах з Кремля.  

"Зрозуміло, що мир може бути реалізований тільки на основі міжнародного права, що потребуватиме величезних зусиль. Ми не приймемо мир, продиктований Росією", — заявив Шольц.

Шольц також додав, що Україна та міжнародні партнери спільними зусиллями зможуть досягти міцного та справедливого миру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час зустрічі з Шольцом Володимир Зеленський розповів, коли очікує закінчення війни в Україні. За його словами, це може статись наступного року, якщо на Росію буде достатній тиск, який змусить Москву піти на мирні переговори.

Також "Коментарі" писали про опитування, які показали скільки німців, поляків та росіян підтримують закінчення війни в Україні з поверненням українських територій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини