Головна Новини Світ Росія Путін готується до можливих конфліктів із країнами НАТО: у США вказали на важливий нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін готується до можливих конфліктів із країнами НАТО: у США вказали на важливий нюанс

Експерти ISW зазначили, що Путін готується до можливих конфліктів з країнами НАТО на півночі

9 жовтня 2023, 09:45 comments1232
Поділіться публікацією:

Росія розробила правові механізми реформування Ленінградського військового округу в рамках широкомасштабних військових реформ, що продовжуються. Це може бути сигналом про те, що країна-агресор активно готується до воєнного конфлікту з НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Путін готується до можливих конфліктів із країнами НАТО: у США вказали на важливий нюанс

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звернули увагу, що 8 жовтня опубліковано підготовлений Міноборони Росії проект указу президента, яким пропонується позбавити Північний флот (СФ) статусу "міжвидового стратегічного територіального об'єднання".

Російські державні ЗМІ зазначили, що ця пропозиція вказує на те, що Північний флот більше не буде окремою військово-адміністративною одиницею, що дорівнює військовому округу. Це передбачає, що Північний флот і чотири регіони (Республіка Комі, Архангельська і Мурманська області, і Ненецький автономний округ), що входять до його складу, будуть передані до складу реформованого Ленінградського військового округу.

Російський військовий аналітик Юрій Федоров зазначив, що відновлення Ленінградського військового округу говорить про те, що Росія готується до можливих конфліктів з країнами Балтії та НАТО, зазначає ISW.

За даними інституту, міністр оборони Росії Сергій Шойгу запропонував відновити Московський та Ленінградський військові округи на базі Західного військового округу (скасувавши зміни 2010 та 2014 років) у грудні 2022 року та підтвердив, що станом на серпень 2023 року ці військові округи перебували у стадії формування.

"Рішення Міноборони про перерозподіл зброї масової поразки вказує на те, що Росія бачить необхідність реструктуризації своїх сил, що протистоять НАТО, у тому числі на кордоні з Фінляндією, хоча залишається незрозумілим, як Росія зможе мобілізувати, навчати та організовувати ці сили у нові з'єднання рівня військових". округів", — зазначають аналітики ISW.

Зазначимо, аналітики Інституту вивчення війни у своєму звіті також звернули увагу на те, що російські загарбники активізують мінні роботи на Запорізькому напрямку, щоб порушити логістику ЗСУ та уповільнити просування українських сил на заході області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді тривала війна з Росією неминуча — як розуміти заяву Олексія Арестовича про переговори та серйозні поступки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини