Путін не буде цьогоріч зустрічатися з журналістами

Наприкінці року президент РФ традиційно проводив велику пресконференцію за участі іноземних та регіональних журналістів, але не цьогоріч

Традиційної великої пресконференції президента Росії Володимира Путіна цього року не буде, повідомив його речник Дмитро Пєсков, пишуть "Коментарі".

"Водночас ми розраховуємо, що президент все-таки знайде можливість поспілкуватися з журналістами", – сказав Пєсков. Він зазначив, що президент робить це регулярно уже 10 років, зокрема й під час поїздок за кордон.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну президент РФ офіційно побував за кордон сім разів: до Ірану та шести країн пострадянського простору. Попри скасовану пресконференцію, Путін ймовірно може поговорити з і "своїм" кремлівським пулом. Однією з версій причин скасування, як писали ЗМІ, була "ситуація на фронті".

Восени видання РБК писало, що в Кремлі ще не визначилися, чи проводитимуть щорічні ефіри з Путіним – на це, серед іншого, впливає перебіг війни в Україні. Ймовірні дати "Прямої лінії" з президентом, під час якої Володимир Путін з 2001 року відповідає на запитання росіян, постійно відтерміновувалися.

Також невизначеним залишається й щорічне послання Путіна до Федеральних зборів. "Щодо послання треба уточнювати", – каже Пєсков. Проте раніше він говорив, що підготовка до нього "розпочата давно".

Як раніше писали "Коментарі", Президент Росії Володимиром Путіним затвердив бюджет на 2023 рік, який передбачає витрати понад 30% ВВП на оборону, безпеку та правоохоронні органи. Проте британське міністерство оборони вважає, що це занадто оптимістичні припущення. В Росії будуть проблеми. Путін переоцінив доходи країни.