Путін не летить до Ердогана: ці вимоги російського диктатора здивували Туреччину

ЗМІ назвали вимоги Путіна до Анкари, через які відкладається візит російського диктатора до Туреччини.

Російський диктатор Володимир Путін кілька разів оголошував свій візит до Туреччини, однак згодом його скасовував. Однією з причин, чому Путін не летить до Ердогана можуть бути вимоги російського диктатора, а саме, щоб його супроводжували російські винищувачі під час перельоту до Туреччини.

Володимир Путін від початку повномасштабного вторгнення в Україну уникав візити в будь-які країни, які не входили до складу СРСР. Винятком став нещодавній візит до Монголії, де російському диктатору пообіцяли, що його не арештують попри ордер від МКС.

З минулого року адміністрація Путіна щонайменше двічі повідомляла про можливий візит очільника Кремля до Туреччини – у серпні 2023 року та у лютому 2024 року. Як повідомляє видання Middle East Eye із посиланням на власні джерела, однією з причин, чому Путін відкладає візит до Туреччини стала забаганка російського диктатора під час польоту - його обов’язково мають супроводжувати російські винищувачі.

"Вимога Москви прилетіти з російськими винищувачами, а також, можливо, висадити їх на території Туреччини, є складним питанням, оскільки системи протиповітряної оборони НАТО в країні можуть сприймати такі літаки як ворожі цілі", - пише видання та додає, що Туреччина, ймовірно, не закриє свої системи НАТО, щоб задовольнити запит Путіна.

Турецькі політики також заявили, що це дуже незвичний запит від лідера держави. За їх словами, турецький уряд може надіслати свої винищувачі для супроводу президента, як добрий жест.

"Я не можу пригадати жодного візиту, коли глави іноземних держав хотіли б взяти з собою винищувачі своєї країни", - говорить колишній турецький посол.

Однак не лише вимоги Путіна щодо винищувачів стали на заваді візиту до Туреччини. Російське керівництво також скаржиться, що три найбільші готельні заклади в Анкарі - Hilton, Sheraton і JW Marriott - належать США. У Кремлі вважають, що вони небезпечні для Путіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін цинічно звинуватив США. Що не сподобалось російському диктатору.

Також "Коментарі" писали, що США пригрозили наслідками Туреччині через допомогу Росії у війні проти України.