Головна Новини Світ США США пригрозили Ердогану "наслідками": як Туреччина допомагає Росії у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

США пригрозили Ердогану "наслідками": як Туреччина допомагає Росії у війні

США стурбовані, що чіпи американського походження та інші компоненти потрапляють через Туреччину до РФ

7 серпня 2024, 11:24
Поділіться публікацією:

Вашингтон попередив Анкару про "наслідки", якщо країна не обмежить експорт до Росії американської військової техніки, яка є життєво важливою для військової машини Москви. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times", з посиланням на слова високопосадовця департаменту торгівлі.

США пригрозили Ердогану "наслідками": як Туреччина допомагає Росії у війні

США та Туреччина. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що нещодавно помічник міністра торгівлі США Метью Аксельрод зустрівся з турецькими чиновниками та керівниками в Анкарі та Стамбулі в рамках заходів щодо припинення незаконної торгівлі. Його послання полягало в тому, що Туреччина має більше працювати, щоб приборкати торгівлю чіпами американського походження та іншими компонентами.

"Нам потрібна Туреччина, щоб допомогти нам зупинити незаконний потік американських технологій у Росію. Нам потрібно побачити прогрес, причому швидкий, з боку турецької влади та промисловості, інакше у нас не буде іншого вибору, окрім як накласти наслідки на тих, хто ухиляється від нашого експортного контролю", — сказав Аксельрод у заяві для "Financial Times".

Аксельрод також сказав турецькому уряду, що ця торгівля є "нагальною проблемою", і закликав Анкару "прийняти та забезпечити виконання заборони на перевезення контрольованих США товарів до Росії". Він додав, що Москва "намагається використати торговельну політику Туреччини", щоб отримати доступ до американських товарів.

Міністерство торгівлі США вже додало 18 турецьких компаній у свій "список організацій" у рамках цієї торгівлі. Міністерство фінансів окремо наклало санкції на численні турецькі компанії за нібито постачання військово-промислового комплексу Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – хто виграв від війни в Україні: Ердоган накинувся із критикою на Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини