Путін отримав пропозицію від Сі Цзіньпіна

Лідер КНР запросив свого колегу президента Росії Володимира Путіна здійснити візит в Китай.

Китайський лідер Сі Цзіньпін перебуває з кількаденним візитом у Москві, де зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним та іншими політичними фігурами з верхівки Кремля. Під час однієї з зустрічей лідер КНР запропонував російському диктору відвідати Китай. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Під час зустрічі прем'єр-міністром Росії Михайлом Мішустіним Сі Цзіньпін запропонував йому відвідати Китай якомога швидше, щоб налагодити тісніші зв'язки з новим прем'єр-міністром Китаю Лі Цяном.

Окрім того, під час свого триденного візиту до Росії китайський лідер також звернувся і до Володимира Путіна. Сі Цзіньпін запропонував колезі по диктаторі відвідати Китай. Наразі невідомо чи президент Росії Володимир Путін прийняв пропозицію і коли відбудеться можливий візит воєнного злочинця до Китаю.

Сі Цзіньпін прибув до Росії як можливий посередник для вирішення війни в Україні. Китай закликає припинити військові дії та сісти за стіл переговорів. Україна та її західні союзники ставлять скептично до таких пропозицій з Пекіну, адже вважають, що мирні переговори можливі лише після виходу усіх військових РФ з території України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи почне Китай відкриту конфронтацію із Заходом через війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що азійський лідер та конкурент Китаю неочікувано прибув в Україну. Поки Сі перебуває у РФ, прем'єр-міністр Японії приїхав в Україну, і це відбувається на фоні китайського попередження для Японії.