Головна Новини Світ Азія Азійський лідер та конкурент Китаю неочікувано прибув в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Азійський лідер та конкурент Китаю неочікувано прибув в Україну

Японський лідер прибув до України, тоді як керівник КНР перебуває в Москві.

21 березня 2023, 11:31 comments3318
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда з незапланованим візитом прибув в Україну. В Києві лідер Японії зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NHK.

Азійський лідер та конкурент Китаю неочікувано прибув в Україну

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Фото з відкритих джерел

Японський лідер зустрівся 20 березня з прем'єр-міністром Індії Моді в Нью-Делі. Після цього Фуміо Кісіда без анонсованого візиту відправився до Польщі, а звідти приїхав в Україну.

Японське агентство Kyodo зазначає, що японський лідер рідко здійснює неоголошену поїздку до іншої країни. Kyodo пише, що очікується, що Кісіда продемонструє прихильність Японії і показати свою підтримку Україні, яка перебуває у стані війни з Російською Федерацією. Таким чином прем'єр-міністр Японії продемонстрував свою остаточну позицію перед самітом G7, який пройде у травні в Хіросімі.

Конкурент Японії в азійському регіоні Китай займає іншу позицію щодо війни. Лідер КНР налагоджує тісніші зв’язки з країною-агресоркою та її лідером, на якого видали міжнародний ордер на арешт. Сі Цзіньпін здійснив візит у Москву, де зустрівся з Володимиром Путіним та іншими російськими політиками.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Японія планує змінити законодавство заради України. Згідно з новим законопроєктом азійська країна зможе відправляти летальну зброю Україні, що до цього було юридично неможливо.

Також "Коментарі" писали про китайське попередження для Японії. В КНР заявили про небезпечний шлях мілітаризації азійської країни. Японія вирішила збільшити видатки на армію через можливу агресію з боку Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тамара

21 березня 2023, 14:30

Дуже приємна несподіванка!


Новини