Путін повідомив, коли пустять газ другою ниткою "Північного потоку-2"

Володимир Путін дав оптимістичний прогноз

Росія 18 жовтня повідомила про те, що перша нитка "Північного потоку-2" вже заповнена блакитним паливом. Другу чергу цього нового газопроводу мають накачати до кінця року.

Про це сказав очільник РФ Володимир Путін під час проведення пленарного засідання Міжнародного дискусійного клубу "Валдай".

Путін зазначив, що Росія закінчить закачувати голубе паливо в другу чергу газопроводу "Північний потік-2"до середини чи до кінця грудня.

За словами російського президента, до кінця цього року, це останні дні грудня, будуть закінчені всі технологічні роботи щодо закачування другої нитки газопроводу "Північний потік-2".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін знову заявив, що в Україні відкачують російський газ, який йде в ЄС.Президент Росії повторив претензії, які Кремль виставляв Україні ще в "двотисячних", заявивши, що Київ відкачує газ з підземних сховищ газу, призначений для європейських покупців. Як інформує видання "Коментарі", про це Путін заявив на пленарному засіданні Російського енергетичного тижня. За словами Володимира Путіна, енергетична криза у 2008 році почалася через те, що Москва вимагала, щоб Київ віддав назад російський газ. У відповідь українська сторона заявляла, що цей газ вже почала споживати, отже, не може його повернути. Навіть лунали від деяких українських політиків пропозиції націоналізувати російський газ, який знаходиться в українських сховищах, а значить вже не може бути назад повернутий РФ. Путін заявив, що у нього є інформація про те, що сьогодні ситуація дзеркальна. Україна також почала відкачування газу зі сховищ, хоч цей газ Україні й не належить.