Головна Новини Світ Росія Стара байка: Путін знову заявив, що в Україні відкачують російський газ, який йде в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Стара байка: Путін знову заявив, що в Україні відкачують російський газ, який йде в ЄС

Путін заявив, що в Україні знову надходять, як в «двотисячних», забираючи чужий газ

13 жовтня 2021, 17:11
Поділіться публікацією:

Президент Росії повторив претензії, які Кремль виставляв Україні ще в "двотисячних", заявивши, що Київ відкачує газ з підземних сховищ газу, призначений для європейських покупців. Як інформує видання "Коментарі", про це Путін заявив на пленарному засіданні Російської енергетичного тижня, пише "Українська правда".

Стара байка: Путін знову заявив, що в Україні відкачують російський газ, який йде в ЄС

Володимир Путін. Фото: сайт Кремля

За словами Володимира Путіна, енергетична криза у 2008 році почалася через те, що Москва вимагала, щоб Київ віддав назад російський газ. У відповідь українська сторона заявляла, що цей газ вже почала споживати, отже, не може його повернути. Навіть лунали від деяких українських політиків пропозиції націоналізувати російський газ, який знаходиться в українських сховищах, а значить вже не може бути назад повернутий РФ.

Путін заявив, що у нього є інформація про те, що сьогодні ситуація дзеркальна. Україна також почала відкачування газу зі сховищ, хоч цей газ Україні й не належить.

За словами російського президента, Москва може збільшити постачання газу в Європу, але тільки після відповідної заявки європейських споживачів. При цьому Путін акцентував на тому, що збільшувати навантаження на українську ГТС вкрай небезпечно, адже її зношеність вже понад 80%. Якщо система не впорається з навантаженнями по збільшенню обсягу газу, то Європа втратить важливий маршрут постачання газу.

Читайте також на порталі "Коментарі" прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков запевнив, що Росія готова збільшити транзит газу через Україну, але тільки при двох важливих умовах, які залежать від Києва та Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини