Путін реально нервує і йде на розрив з Китаєм: на що розраховує

Кремлівський диктатор Володимир Путін почав нервувати і хоче, щоб Захід або Китай розпочали з ним торги, вважає політолог Вадим Денисенко

В Ханої кремлівський диктатор Володимир Путін розговорився і вдруге за тиждень чітко проартикулював, що ні на які мирні плани, крім власних ультиматумів, не піде. Як відзначає політолог Вадим Денисенко, головний реципієнт першої заяви, зробленої перед самітом в Швейцарії, Китай. Путін боїться, що його можуть змусити сідати за стіл переговорів, і теоретично це може зробити тільки Сі Цзиньпін.

Насправді, каже політолог, Путін зараз може дозволити собі послати Пекін, оскільки закупив достатньо обладнання для продовження війни. І при цьому, каже Денисенко, кремлівський диктатор свято вірить, що Китай не зможе відмовитися від його нафти.

Також, за його словами, візит в КНДР - це крім всього іншого, демонстрація Заходу, що Путін може посилати всю стару систему світопорядку і йому за це нічого не буде.

"Але, посилаючи Китай, він демонструє Заходу, що також він може розвернутися на 180 градусів від Китаю, якщо його покличуть на переговори. І головне, він може нібито стати гарантом недоторканності для ще десятка країн", - відзначає політолог.

На думку політолога, все це свідчить про те, що Путін реально знаходиться в складному психологічному стані на фоні тотальної перемоги над власними елітами і на фоні того, що в нього реально здають нерви, бо він не звик так довго чекати.

"Путін з якихось причин (я вважаю, перш за все психологічних чи навіть психіатричних) втрачає терпець і хоче прискорити процеси. Але будучи по своїй натурі боягузом, він весь час залишає собі крок до відступу. Існує висока вірогідність, що ми зараз увійдемо в фазу підняття ставок. Правда, в нього нема цих ставок. Точніше є дві: тотальна мобілізація і ядерна зброя. Обох цих опцій він боїться, але сам себе до них підштовхує, заганяючи себе в ситуацію, коли він сам не матиме варіантів крім найгірших", - говорить політолог.

Окрім того, на його думку, розрахунок Путіна полягає в тому, що хтось один: або американці або китайці перші прийдуть його "заспокоювати" і тут він почне торгуватися з ними і знову всіх переможе.

"Ситуація стає складнішою для нас, бо вмішався фактор реального психологічного зриву Путіна. Сподіваюся, це не залишиться непоміченим в головних столицях", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами Путіна, надії на мирні переговори із Заходом не виправдалися.