Головна Новини Світ Росія Путін уже готує наступників свого режиму: хто у списку
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін уже готує наступників свого режиму: хто у списку

На думку аналітиків ISW, Путін намагається готувати наступників із числа своїх родичів та дітей чиновників

18 червня 2024, 08:07
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін намагається підготувати можливих наступників свого режиму з-поміж своїх дітей та родичів, а також дітей інших високопосадовців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Путін уже готує наступників свого режиму: хто у списку

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначили, що Путін звільнив чотирьох заступників міністра оборони та замінив їх "близькою родичкою", сином колишнього прем'єр-міністра Росії та економістом.

17 червня Путін звільнив заступників міністра оборони Миколу Панкова, Руслана Цалікова, Тетяну Шевцову та генерала армії Павла Попова, замінивши їх на заступників міністра оборони Ганну Цивільову та Павла Фрадкова та першого заступника міністра оборони Леоніда Горніна.

Зазначається, що Цивільєва – двоюрідна племінниця Путіна, дружина нещодавно призначеного міністра енергетики Сергія Цивільєва та голова ініційованого Кремлем фонду "Захисники Вітчизни". Вона також раніше входила до складу Ради з питань опіки та піклування у соціальній сфері при уряді Росії у 2019 році.

Фрадков – син колишнього прем'єр-міністра Росії та директора Служби зовнішньої розвідки Росії (СЗР) Михайла Фрадкова. Павло Фрадков обіймав посаду першого заступника керівника Адміністрації президента з 2021 року, заступника керівника Федерального агентства з управління державним майном (Росмайно) з 2012 по 2015 рік, а також у Департаменті загальноєвропейської співпраці Міністерства закордонних справ Росії з 2005 до 2012 року. Брат Фрадкова, Петро Фрадков, є головою російського державного "Промзв'язку банку" і 9 квітня зустрічався із пов'язаним із Кремлем губернатором проросійського молдавського автономного регіону Гагаузія Євгенією Гуцул, можливо, в рамках зусиль Кремля щодо дестабілізації Молдови.

Горнін обіймав посаду першого заступника міністра фінансів з травня 2018 року, заступника міністра фінансів з 2012 до 2018 року, а також міністра фінансів та податкової політики Новосибірської області з 2010 по 2011 рік.

За оцінками ISW, призначення Цивілєвої, Фрадкова та Горніна "підтримують недавні зусилля Путіна, спрямовані на те, щоб представити своїх родичів та дітей інших високопосадовців російської громадськості, а також призначити економічних радників до Міноборони для покращення економіки в умовах воєнного часу".

За оцінкою ISW від 7 червня, Путін намагався представити своїх дітей та дітей чиновників зі свого найближчого оточення громадськості, ймовірно, щоб створити умови для того, щоб вони згодом обійняли високі та впливові посади у російському уряді.

Путін також дедалі частіше призначає економістів на керівні посади в Міністерстві оборони Росії і, зокрема, 12 травня замінив міністра оборони Сергія Шойгу на колишнього першого віце-прем'єра Андрія Білоусова, який є економістом за фахом. 20 травня Путін також замінив колишнього заступника міністра оборони Юрія Садовенка на колишнього заступника міністра економіки та аудитора Рахункової палати Ради Федерації Олега Савельєва.

"Ці призначення свідчать про те, що Путін вважає за краще призначати чиновників, яких він вважає лояльними до режиму, і економістів для поліпшення оборонно-промислової бази Росії. Путін також може намагатися підготувати можливих наступників свого режиму з-поміж своїх дітей і родичів, а також дітей інших високопосадовців", – констатували в ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль включився на повну: що робить РФ одразу після саміту миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини