Путін: Відповідь Росії буде швидкою і жорсткою, пошкодують, як давно не шкодували

Президент РФ стверджує, що російська сторона хоче зберегти добрі відносини з усіма учасниками міжнародного спілкування

Президент Російської Федерації Володимир Путін пригрозив Заходу жорсткою відповіддю на дії, які, на думку глави Кремля, можуть стати загрозою безпеки Росії. Про це російський лідер сказав під час щорічного послання Федеральним зборам, пише "Українська правда".

Президент РФ також зазначив, що Росія хоче мати "добрі відносини з усіма учасниками міжнародного спілкування", включаючи тих, з ким відносини останнім часом не складаються:

"Ми дійсно не хочемо спалювати мости, але, якщо хтось сприймає наші добрі наміри як байдужість або слабкість і сам має намір остаточно спалити або навіть підірвати ці мости, повинен знати, що відповідь Росії буде асиметричною, швидкою і жорсткою. Організатори будь-яких провокацій, загрозливих корінним інтересам нашої безпеки, пошкодують про скоєне так, як давно вже ні про що не шкодували", - заявив Путін.

Російський державний глава також висловив сподівання, що "нікому не спаде на думку перейти так звану червону межу" щодо РФ. Однак, зі слів Путіна, Росія буде визначати самостійно в конкретних випадках, де ця риса проходитиме.

Нагадаємо, що сьогодні Володимир Путін виступає із посланням до Федеральних зборів. Експерти припустили, які можуть бути зроблені важливі заяви в ракурсі України, а також, до чого нам потрібно бути готовими, враховуючи скупчення російської воєнщини на наших кордонах.

Раніше "Коментарі" писали, що спікер Кремля і прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков пояснив, чому російський лідер погодився брати участь в саміті з президентом США Джо Байденом.